Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Chiftele cu cartofi noi si ardei la cuptor

Ingrediente
Chiftele cu cartofi noi si ardei la cuptor

Cartofi cu ardei la cuptor
1 kg cartofi noi
1 ardei gras rosu (sau kapia)
1/4 legatura patrunjel
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
150 ml supa de pui (sau apa)
100 ml sos de rosii in stil grecesc
sare, piper negru
Chiftele
300 gr carne tocata de vita
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper
1/4 lingurita chili
1/4 lingurita chimion (cumin)
1 lingurita boia dulce
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita menta uscata (sfaramata)
2 linguri ulei
1 ceapa medie (50 gr)
1 felie paine alba (50 gr)
lapte
1 rosie
Portii: 4

Preparare
Chiftele cu cartofi noi si ardei la cuptor

  1. Pentru chiftele se pune painea la inmuiat in lapte. Se caleste ceapa tocata marunt in ulei pana devine foarte moale. Se adauga ceapa peste carnea tocata impreuna cu toate condimentele si painea (scoasa din lapte dar nu o scurgeti foarte tare). Se amesteca pana la omogenizare. Se face o chifteluta mica din acest amestec si se prajeste in tigaia in care ati calit ceapa. Gustati chifteluta prajita si vedeti daca condimentarea e buna (mai ales la sare).
  2. Impartiti amestecul de carne in 4 bucati egale si dati-le forma aplatizata (ca la hamburgeri) pentru a se coace uniform. Puneti chiftelele la frigider pana aveti nevoie de ele. Pot fi formate cu cateva ore inainte.
  3. Curatati de coaja si taiati catofii noi rondele. Taiati ardeiul cubulete. Tocati patrunjelul si ceapa marunt. Usturoiul se taie felii.
  4. Amestecati toate cele de mai sus intr-un bol larg. Condimentati cu sare si piper negru si turnati uleiul si sosul d rosii. Amestecati bine. Puneti legumele intr-o tava termorezistenta incapatoare.
  5. Turnati supa incet, pe marginea tavii, ca sa nu spele legumele de condimente.
  6. Dati tava la 200C pentru 20 minute.
  7. Asezati chiftelele deasupra si puneti cate o felie de rosie pe fiecare chiftea.
  8. Coaceti inca 20 minute.
  9. Serviti cald.

Author:

Sunt Maistru constructor si conduc mai multe santiere, iar in timpul meu liber, fac cite ceva pe calculator

Facebook Comentariu