Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Dulceata de ceapa rosie

Ingrediente:
– 1 kg ceapa rosie;
– 500 gr zahar;
– 50 ml otet balsamic;
– 2 linguri praf amestec din coriandru, chimen, cuisoare, scortisoara si nucsoara;
– 5 linguri ulei;
– 400 ml vin rosu sec;
– 2 lingurite sare;
– 1 lamaie.
Ceapa se curata si se taie felii nu foarte mici, deoarece se vor zdrobi in timpul fierberii. Pe deasupra se pune putin suc de lamaie ca sa previna oxidarea. Incingem uleiul si caramelizam 5 linguri de zahar. Adaugam ceapa si o calim pana devine sticloasa. Adaugam sarea, vinul rosu, restul de zahar, otetul balsamic si lasam la fiert pana se leaga siropul. Cand incepe sa clocoteasca se da focul mai incet (va dura 30-35 de minute).
La final se adauga si condimentele, apoi se lasa la racit. Dulceata se pune in borcane inchise ermetic si se depoziteaza intr-un loc ferit de soare. Se poate servi la orice carne fiarta sau la gratar, la legume fierte, etc. Se mai poate adauga 200 gr zahar daca vrei sa fie si mai dulce. Pofta buna!

Author:

Facebook Comentariu