Ingrediente:
– 350 gr spaghette;
– 1 ceapa;
– 200 gr bacon;
– 200 ml lapte;
– 2 ardei iuti;
– 1 plic knorr fix carbonara;
– 2 catei de usturoi;
– 200 ml smantana de gatit;
– 2 linguri ulei de masline;
– parmezan;
– sare si piper.
Pastele se pun la fiert in apa cu sare si o lingura de ulei, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Cand sunt gata se trec printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.
Intre timp se pregateste sosul: ceapa se toaca marunt si se pune la calit in restul de ulei.
Se adauga baconul taiat si usturoiul zdrobit.
Separat se amesteca plicul knorr cu laptele si smantana.
Punem sosul peste baconul din tigaie, adaugam ardeii iuti tocati marunt, saram si piperam dupa gust.
Lasam pe foc cateva minute pana cand sosul incepe sa se ingroase.
Servim pastele cu sos si parmezan ras deasupra.
Pofta buna!