Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Gulas austriac

Ingrediente

1 kg ceafa de vita
800 gr ceapa
2-3 catei usturoi
1 lingura otet de vin rosu (sau otet de sherry; sau otet balsamic)
1 lingura pasta de rosii
3 linguri rase boia dulce de calitate (25 gr)
putina boia iute
1 lingurita maghiran (sau oregano)
1/4 lingurita chimen macinat
5 boabe ienibahar
1 foaie de dafin
1 fir cimbru (poate fi uscat)
coaja rasa de la 1/2 lamaie
350 ml supa de vita (sau supa de pui; sau apa)
8 linguri ulei
sare
Portii: 5-6

Preparare

  1. Se taie carnea cuburi de 2 cm. Se toaca ceapa.
  2. Intr-o tigaie larga (macar 25 cm) incingeti uleiul si adaugati ceapa. Caliti-o la foc mediu, amestecand des pana-si pierde din volum (cca 5 minute).
    * se incepe prepararea intr-o tigaie larga fiindca astfel ceapa se caramelizeaza mai repede
  3. Se da focul la mic si se lasa sa se caleasca ceapa pana devine galbui-maronie (cca 35 minute). In acest timp amestecati doar din cand in cand si verificati sa nu se arda la fund.
  4. Adaugati usturoiul strivit si mai caliti cateva minute. Adaugati pasta de rosii si amestecati pana e dizolvata. Continuati sa caliti totul inca 5 minute.
  5. Acum mutati totul intr-o oala cu fund gros (am folosit tuciul) si care nu e asa larga ca prima tigaie. Facem asta fiindca dorim ca suprafata de evaporare a gulasului sa fie mai mica, il vom gati in putin lichid si e necesar sa scada foarte incet in lungul timp de fierbere.
  6. Cand ceapa incepe sa sfaraie in tuci, adaugati cuburile de carne si asteptati sa reinceapa sa sfaraie. In acel moment, trageti tuciul de pe foc si adaugati boiaua (am pus si 1/4 lingurita boia iute), maghiranul si chimenul. Amestecati bine de tot sa se acopere carnea de condimente.
  7. Puneti tuciul inapoi pe foc si adaugati supa (daca doriti, puteti substitui 80 ml supa cu vin rosu sec) si otetul. Adaugati sare. Amestecati si lasati sa ajunga la fierbere. Puneti deasupra ienibaharul. In acest moment lichidul de abia cuprinde carnea. Puneti capacul si lasati sa fiarba la foc mic. Dupa 5 minute veti vedea ca aveti mai mult lichid in oala (de la sucul lasat de carne) si carnea sta lejer in lichid.
  8. Fierbeti cu capac (un capac care etanseaza bine oala) timp de 2 ore. Amestecati in gulas cam la 20 minute si asigurati-va ca nu scade prea repede. In ultimele 15 minute adaugati dafinul, cimbrul si coaja de lamaie si gustati gulasul de sare, chimen si boia iute si dregeti-le dupa gustul vostru. Verificati carnea, ar trebui sa fie atat de moale inca se desface fasiute. Daca doriti, degresati gulasul la final.
    * tineti cam 150 ml supa fierbinte la indemana si adaugati in timpul fierberii in cazul in care gulasul scade prea repede si risca sa devina uscat; asta depinde foarte mult de oala pe care o folositi
  9. Se serveste cald, cu paste, galuscute de faina, galuste de paine sau cartofi fierti. E bun imediat sau reincalzit.

Author:

Facebook Comentariu