Ați creat un blog și blog-ul dvs. este dedicat o industrie de nișă.


Curcan umplut cu legume

Ingrediente pentru marinata: 1 lingura seminte de coriandru 1 lingura semințe de fenicul 1 lingura seminte de mustar galben 1 lingur...

Sarmalute in foi de vita

Ingrediente

250 gr orez
5 fire patrunjel
3 fire marar (sau menta)
1 lingurita rasa oregano uscat
1 rosie mare
2 cepe mici
6 linguri ulei
sare, piper
1 lingura vegeta de casa
1/4 lamaie
25 frunze de vita de vie
Bucati: 25

Preparare

  1. Frunzele de vita de vie spalate le puneti una peste alta si le introduceti intr-o oala cu apa care fierbe. Lasati sa se opareasca 2 minute. Le scurgeti apoi de apa si le lasati sa se racoreasca.
  2. Intre timp pregatiti umplutura: ceapa tocata marunt o caliti in uleiul incins pana se inmoaie bine, cca 5 minute. Adaugati ceapa cu tot cu ulei peste orez. Adaugati apoi verdeturile tocate, oregano, rosia data pe razatoare, sare si piper dupa gust. Amestecati bine.
  3. Pe fiecare frunza de vita de vie asezati o lingurita de umplutura. Ridicati marginile dinspre codita, apoi marginile laterale si rulati (vezi poze).
  4. Asezati sarmalutele pe mai multe straturi intr-o oala mica. Turnati apa cat sa acopere si adaugati o lingura de vegeta de casa si putina sare. Adaugati sucul de lamaie.
  5. Deasupra sarmalutelor asezati o farfurioara ca sa le tina sub apa. Aduceti la fierbere, apoi asezati capacul pe oala si lasati sa fiarba la foc mic cca 30 minute.
    * puteti sa le fierbeti si in cuptor, la 200C pentru aprox 1 ora
  6. Serviti caldute cu sos de lamaie ca fel principal sau reci cu iaurt ca aperitiv.

Author:

Facebook Comentariu