Ingrediente
150 gr spaghete75 gr pecorino romano
1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
1 lingura ulei de masline
Portii: 2
Preparare
- Puneti spaghetele la fiert in multa apa cu sare. Fierbeti-le conform timpului de pe pachet.
- Intre timp razuiti prin razatoarea mica branza pecorino. Adaugati piperul (macinat mai grosier daca se poate) si amestecati. Retineti 1 lingura cu varf din acest amestec (o sa-l folositi la decorare).
- Cand pastele sunt fierte, retineti 50 ml apa de pe paste intr-o cescuta.
- Scurgeti pastele si puneti-le la loc in oala in care au fiert (e ideala fiindca e fierbinte, plus nu mai spalati un vas).
- Turnati
peste spaghete apa de pe paste si uleiul. Amestecati rapid. Adaugati
branza cu piper si amestecati folosind 2 furculite pana branza e topita
(maxim 1 minut).
* nu adaugati sare, fiindca pecorino e suficient de sarata - Serviti imediat, presarate cu branza retinuta.