Ingrediente
300 gr mazare (congelata am folosit)300 gr telemea slab sarata
100 gr passata (sau 2 rosii din conserva mixate in robot cu putin suc de pe ele)
2-3 linguri iaurt
3 linguri ulei
sare
Pasta
2 cepe
3 catei de usturoi
1 bucata ghimbir de 2 cm
1 foaie de dafin
1/2 lingurita chimion macinat (cumin)
1/2 lingurita coriandru macinat
1/2 lingurita turmeric
1/4 linguirta boabe de piper negru
1/4 linguirta kasmiri chili (sau chili dupa gust; sau puteti adauga putin ardei iute )
1 pastaie cardamom verde
3 cuisoare
1 priza buna de scortisoara macinata
Portii: 3
Preparare
- In robot se pune ceapa taiata bucati mari, usturoiul curatat, ghimbirul taiat bucati, foaia de dafin rupta bucatele si condimentele. Se mixeaza bine timp de 1 minut, pana obtineti o pasta fina. Daca robotul nu reuseste sa amestec ca lumea, adaugati 2 linguri de apa si continuati sa mixati.
- Adaugati pasta in uleiul incins si caliti-o la foc mic, amestecand din cand in cand, pana arata uscata (dureaza aproape 10 minute).
- Adaugati passata si mai caliti 3 minute, veti vedea uleiul separandu-se pe margini.
- Adaugati 250 ml apa si aduceti la fierbere. Fierbeti cu capac timp de 5 minute.
- Adaugati telemeaua taiata cubulete si mazarea congelata, amestecati si mai fierbeti cu capac, la foc mic inca 15 minute. Ridicati capacul, dregeti de sare daca e cazul si continuati sa fierbeti inca 5 minute, sa scada putin sosul.
- Adaugati iaurtul, amestecati bine si fierbeti inca 2-3 minute, fara a lasa sa clocoteasca.